Maj - 2020

NePoToSrCePeSo
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  
Statistika strani...

Skupaj objav 575
Skupaj ogledov 1196464 strani
Oddano glasov 1046

Skupaj 1829633 prikazov
Skupaj 46989 obiskov
Online 1 obiskovalec

Postanite sponzor

Za izpolnitev vseh naših načrtov in za normalno delovanje društva, seveda ne gre brez finančnih sredstev zato vas vabimo in naprošamo, da nam s finančnim prispevkom pomagate pri delovanju kluba. Za vaše sodelovanje, kot tudi za vso podporo, ki jo boste nudili našemu šahovskemu klubu, se iskreno zahvaljujemo!


Impresum

Lastnik:
ŠK Branik Maribor
Odgovorni urednik:
Miran Zupe
Tehnično urejanje:
Franci Štiberc

Za vsebino spletne strani in posameznih rubrik odgovarja urednik, za vsebino "Koledar dogodkov" odgovarja organizator dogodka, ki je vsebino posredoval naši spletni strani ali jo objavil na spletni strani ŠZS.


Dobrodošli na spletni strani ŠK Branik - Maribor, 1919 - 2020!

 Petek, 25. marec 2016 14:20:56 - Mladina

Obiskali smo šahovsko šolo


• Vabimo vas na partijo šaha!

Trenirajmo možgane. Na zabaven in igriv način. Kako? Odgovor seveda poznate. Igrali bomo šah. Verjetno pa ne poznate prednosti, ki jih ima šahovska igra na otrokov mentalni razvoj. Razvijali bomo: koncentracijo, potrpežljivost in vztrajnost, vizualizacijo, razmišljanje vnaprej - načrtovanje, tehtanje možnosti, konkretno analizo, znanstveno razmišljanje, abstraktno razmišljanje, logično razmišljanje…Predava FIDE inštruktor MK Darko Špelec

Šah igramo pod strogim očesom mentorja.

Za šahovnicami je potrebna zbramost.

Šahovska igra razvija tudi otrokovo osebnost: domišljijo in ustvarjalnost, samomotivacijo, spodbuja radovednost, občutek samozaupanja in pozitivno samopodobo, komunikacijske spretnosti, pomen učenja skozi igro, predanost, teženju k izpopolnjevanju, objektivnosti, učinkovito spoprijemanje s stresom, sprejemanje odločitev in odgovornosti, občutek, da je trdo delo nagrajeno, omogoča nenevarno sproščanje agresije, uči pošteno borbo in borbenost, občutek pripadnosti (Gens una sumus – šah je univerzalni jezik), omogoča veselje, druženje, potovanja… in otroci pri tem uživajo!


Šahovska šola ŠK Branik - osnovna stopnja traja že skoraj dva meseca. V šolo se je vpisalo dvajset šahovskih nadobudnežev v starosti od šest do dvanajst let. Šola poteka po ustaljenem programu vsak delovni četrtek v tednu od 17 do 19 ure - dve šolski uri. Prvi del šahovske šole bo trajal predvidoma do začetka junija. Namenjena je predvsem otrokom med 6 in 12 letom starosti - šahovskim začetnikom, ki v osnovni šoli morda tudi že obiskujejo šahovski krožek in želijo svoje znanje nadgraditi.

V naši šoli bomo otroke naučili osnov šaha in jih spodbujali k samostojnemu razmišljanju ter reševanju najpreprostejših šahovskih kombinacij. Cilj je razumeti, kaj pomeni šah v širšem smislu, obnoviti znanje o premikanju in vrednostih figur, osnovna zlata šahovska pravila, osnove matiranja, reševanje preprostih šahovskih kombinacij, reševanje šahovskih problemov - matne slike, igranje prvih šahovskih partij ter skozi jih igro učiti dobre šahovske igre. Razložili in predstavili jim bomo osnovne šahovske pojme (kombinacija, žrtev, otvoritev, središčnica, končnica, taktika, strategija…). Učence bomo seznanili tudi z nastankom in razvojem šaha, zgodovino slovenskega šaha, svetovnimi šahovskimi prvaki, vrstami oziroma načini igranja šaha, šahovskimi kategorijami. Naša šahovska šola je tudi "mala" pripravnica za šolska tekmovanja - najboljše pa vabimo v našo mladinsko ekipo.

Šahovska šola je brezplačna, udeležba na urah je pogojno obvezna. Možno se je z mentorjem dogovoriti tudi o obisku pomembnejših vsebin - oblika šahovske delavnice v kolikor vam čas tega ne dopušča zaradi drugih obveznosti. V šoli so še prosta mesta, zato vas ponovno vabimo k vpisu. V jeseni planiramo nadaljevalni del šahovske šole.

Rešujte šahovske probleme...

Ocena:   Ogledov: 3421  Prispeval: Tajnik

  5 najvišja ocena!


Komentarji:

 26-01-2020 05:21:33 Krajnc

Pozdravljeni, za nečaka, ki hodi v 3.razred in zelo rad igra šah iščem mentorja za nekaj ur, da bi ga naučil kaj več. To bi fantu bilo darilo za rojstni dan. Ali imate kakšnega strokovnjaka, ki bi ga delo z nadebudnim fantom zanimalo? Pozdrav AndrejaDodaj mnenje:

Vzdevek: E_mail:
Mnenje:
Vsa polja so obvezna!

Vse obiskovalce naprošamo, da ob pisanju sporočil in mnenj upoštevajo pravila lepega vedenja! Za neprimerno vsebino poslanih sporočil lastnik spletnega mesta ne odgovarja, takšna sporočila bomo brisali!

Strani/stran: 1/1 |< < 1 > >|