Februar - 2020

NePoToSrCePeSo
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
Statistika strani...

Skupaj objav 564
Skupaj ogledov 1106229 strani
Oddano glasov 1027

Skupaj 1711042 prikazov
Skupaj 45738 obiskov
Online 6 obiskovalcev

Postanite sponzor

Za izpolnitev vseh naših načrtov in za normalno delovanje društva, seveda ne gre brez finančnih sredstev zato vas vabimo in naprošamo, da nam s finančnim prispevkom pomagate pri delovanju kluba. Za vaše sodelovanje, kot tudi za vso podporo, ki jo boste nudili našemu šahovskemu klubu, se iskreno zahvaljujemo!


Impresum

Lastnik:
ŠK Branik Maribor
Odgovorni urednik:
Miran Zupe
Tehnično urejanje:
Franci Štiberc

Za vsebino spletne strani in posameznih rubrik odgovarja urednik, za vsebino "Koledar dogodkov" odgovarja organizator dogodka, ki je vsebino posredoval naši spletni strani ali jo objavil na spletni strani ŠZS.


Dobrodošli na spletni strani 100. obletnica - ŠK Branik - Maribor!

 Torek, 12. september 2017 10:21:42 - Tekmovanja

DP v Murski Soboti


Med 8.9. in 10.9.2017 se je v Murski Soboti v hotelu Diana odvijalo pospešeno ekipno, hitropotezno ekipno, pospešeno posamično in hitropotezno posamično državno prvenstvo v šahu za člane in članice. Značilnost tekmovanja je rekordno nizka udeležba, kar daje alarm, da je potrebno nekaj spremeniti. Državna prvenstva je potrebno organizirati v središču Slovenije tako, da bo bližje vsem klubom in pa seveda za številčnost predvideti tudi primerne nagrade. Tako je na pospešenem ekipnem DP nastopilo le 6 ekip, na hitropoteznem ekipnem pa samo 11. Tudi posamična tekmovanja je »krasila« maloštevilna udeležba, le 28 šahistov na pospešenem posamičnem DP in 41 na hitropoteznem posamičnem DP. Še bolj porazna slika je bila pri udeležbi na ženskem DP v pospešenem in hitropoteznem šahu.

Šahisti ŠK Branik Maribor so se po tradiciji udeležili obeh ekipnih tekmovanj in v zelo izenačeni konkurenci »na vrhu« zasedli 2. mesto na pospešenem ekipnem DP in 3. mesto na hitropoteznem ekipnem DP. Na pospešenem DP se jim je nasmihalo celo 1. mesto vendar je v zadnjem kolu v dvoboju z šahisti ŠK Krke iz Novega Mesta v odločilni partiji FM Supančič, ki mu je zadoščal remi, izgubil »dobljeno« poziciji z dolgoletnim branikovim članom FM Kastelicem in prvo mesto so nato osvojili šahisti Krke.

V hitropoteznem ekipnem DP se je do 1. mesta sprehodila ekipa ŠD Radenske, ki je šahistom ŠK Branik-a prizadela tudi edini poraz z 2,5:1,5; 2. mesto so dosegli šahisti ŠD Krke in 3. mesto ŠK Branik Maribor 1. V hitropoteznem tekmovanju je nastopila tudi ekipa ŠK Branika 2, ki je končala na 6. mestu. Med šahisti ŠK Branika se je na obeh ekipnih tekmovanjih najbolj odlikoval FM Dani Vombek, na hitropoteznem ekipnem pa FM Božo Štucl, ki je z 9 točkami iz 10 partij postavil tudi najboljši rezultat tekmovanja.

Na posamičnem tekmovanju sta državna prvaka postala šahista ŠD Krke IM Jure Zorko na posamičnem pospešenem DP in FM Marjan Kastelic na posamičnem hitropoteznem DP. Od šahistov ŠK Branika je na posamičnih DP sodeloval le MK Fjodor Žugaj, ki je na posamičnem hitropoteznem DP osvojil 15. mesto med 41 šahisti.

Rezutltati tekmovanja

Ocena:   Ogledov: 1970  Prispeval: Tajnik

  5 najvišja ocena!


Komentarji:

 Trenutno ni dodanih mnenj!

Dodaj mnenje:

Vzdevek: E_mail:
Mnenje:
Vsa polja so obvezna!

Vse obiskovalce naprošamo, da ob pisanju sporočil in mnenj upoštevajo pravila lepega vedenja! Za neprimerno vsebino poslanih sporočil lastnik spletnega mesta ne odgovarja, takšna sporočila bomo brisali!

Strani/stran: 1/1 |< < 1 > >|