April - 2021

NePoToSrCePeSo
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Statistika strani...

Skupaj objav 621
Skupaj ogledov 1331935 strani
Oddano glasov 1156

Skupaj 2019728 prikazov
Skupaj 58622 obiskov
Online 4 obiskovalcev

Postanite sponzor

Za izpolnitev vseh naših načrtov in za normalno delovanje društva, seveda ne gre brez finančnih sredstev zato vas vabimo in naprošamo, da nam s finančnim prispevkom pomagate pri delovanju kluba. Za vaše sodelovanje, kot tudi za vso podporo, ki jo boste nudili našemu šahovskemu klubu, se iskreno zahvaljujemo!


Impresum

Lastnik:
ŠK Branik Maribor
Odgovorni urednik:
Miran Zupe
Tehnično urejanje:
Franci Štiberc

Za vsebino spletne strani in posameznih rubrik odgovarja urednik, za vsebino "Koledar dogodkov" odgovarja organizator dogodka, ki je vsebino posredoval naši spletni strani ali jo objavil na spletni strani ŠZS.


Dobrodošli na spletni strani ŠK Branik - Maribor!

 Petek, 06. september 2019 12:36:37 - Novice

119 let Zveze mariborskih športnih društev Branik


Zveza mariborskih športnih društev Branik, ki je pravni naslednik Športnega kluba Maribor, prvega slovenskega športnega društva v takrat narodnostno mešanem Mariboru, je s slavnostno sejo obeležila 119. obletnico obstoja. Ob tem so podelili priznanja šahovskemu, plavalnemu in teniškemu klubu, ki letos praznujejo 100 let, ter balinarskemu klubu, ki je letos upihnil 60. svečko.

Cilj je promocija športa med mladimi
Zveza športnih društev Branik je v preteklosti upravljala športno infrastrukturo v Ljudskem vrtu, po prenosu le-te na občinsko podjetje pa sta njihovo poslanstvo razvoj in promocija športa, pravi predsednik Valter Doleček. Za šport želijo navdušiti čim več mladih, usposobiti čim več vrhunskih trenerjev in izvesti nekaj projektov, kot sta ustanovitev zdravniške službe in fitnes centra. To je po njegovem še posebej pomembno v času, ko je sponzorskega denarja malo in ko letijo kritike na izvedbo občinskega razpisa, ki je po mnenju številnih preveč podprl rekreativne in premalo vrhunske športnike. Sam sicer meni, da bi se moral vrhunski šport v celoti financirati iz lastnih prihodkov, saj da je razpisnih sredstev za gojenje vrhunskega športa vselej premalo.

Šahovski klub v prostorski stiski
Zaradi novih kriterijev in načinov prijave pa številni klubi na razpisu niso uspeli. Med njimi je tudi najstarejši še delujoči šahovski klub na Balkanu, šahovski klub Branik. Zaradi napake v oddaji prijave na razpisu ni uspel in se je moral odreči najemu dosedanjih klubskih prostorov, a bodo krizo prebrodili, je prepričan predsednik Silven Majhenič. Kljub temu dosegajo vrhunske rezultate - so prvi v regiji in tretji v državi, pravi predsednik.

Plavati so začeli v Dravi, prihodnje leto spet na olimpijske igre
Kljub finančni stiski in dolgoletni obnovi srednjega bazena v Pristanu, ki naj bi bila končana še letos, vrhunske športnike vzgajajo tudi v Plavalnem klubu Branik, ki je pred stotimi leti prve treninge in tekmovanja priredil kar v reki Dravi. Predsednik Andrej Cigüt pravi, da sta se na olimpijske igre v Tokiju prihodnje leto uvrstila dva njihova varovanca, Martin Bau in Katja Fein.

Tenisači napovedujejo povratek v elito
Iz pepela vstaja tudi nekoč propadli Teniški klub Branik, ki je uspel v zadnjih letih obnoviti teniško dvorano in klubske prostore. Njihovi načrti za prihodnost so ambiciozni. V prihodnjih petih letih se želijo vrniti med najboljše slovenske teniške klube, pravi predsednik Ivan Gorjup.

Občina obljublja investicije
Funkcionarje Branikovih društev je ob slovesnosti nagovoril tudi podžupan Samo Peter Medved in obljubil številne investicije v mariborske športne objekte. Že prihodnji teden naj bi odprli dolgo zaprti srednji bazen v Pristanu, še za letos pa napoveduje začetek obnove severne, južne in zahodne tribune Ljudskega vrta.

Prihodnje leto bo v znamenju športa
Zveza športnih društev Branik je že začela priprave na proslavo 120. obletnice prihodnje leto, ki jo bodo proslavili z nizom projektov in prireditev.

Povzeto: Bratko Zavrnik RTV SLO povezava na prispevek


Preberite še: Maribor, branik športne tradicije - Jasmina Cehnar Večer

Ocena:   Ogledov: 832  Prispeval: Tajnik

  5 najvišja ocena!


Komentarji:

 Trenutno ni dodanih mnenj!

Dodaj mnenje:

Vzdevek: E_mail:
Mnenje:
Vsa polja so obvezna!

Vse obiskovalce naprošamo, da ob pisanju sporočil in mnenj upoštevajo pravila lepega vedenja! Za neprimerno vsebino poslanih sporočil lastnik spletnega mesta ne odgovarja, takšna sporočila bomo brisali!

Strani/stran: 1/1 |< < 1 > >|