Julij - 2024

NePoToSrCePeSo
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31  Statistika strani...

Skupaj objav 701
Skupaj ogledov 1804195 strani
Oddano glasov 1269

Skupaj 2796624 prikazov
Skupaj 109054 obiskov
Online 1 obiskovalec

Postanite sponzor

Za izpolnitev vseh naših načrtov in za normalno delovanje društva, seveda ne gre brez finančnih sredstev zato vas vabimo in naprošamo, da nam s finančnim prispevkom pomagate pri delovanju kluba. Za vaše sodelovanje, kot tudi za vso podporo, ki jo boste nudili našemu šahovskemu klubu, se iskreno zahvaljujemo!


Impresum

Lastnik:
ŠK Branik Maribor
Odgovorni urednik:
Miran Zupe
Tehnično urejanje:
Franci Štiberc

Za vsebino spletne strani in posameznih rubrik odgovarja urednik, za vsebino "Koledar dogodkov" odgovarja organizator dogodka, ki je vsebino posredoval naši spletni strani ali jo objavil na spletni strani ŠZS.


Dobrodošli na spletni strani ŠK Branik Maribor!

 Sreda, 07. september 2022 23:19:35 - Novice

Prièetek državne èlanske ligeÈez vikend so se odigrala prva tri kola najmoènejšega šahovskega ekipnega tekmovanja v Sloveniji. ŠK Branik je zaèel s precej težkim razporedom. V prvem kolu smo igrali proti lani tretje uvršèenemu ŠK Ptuju. Dvoboj, v katerem nihèe izmed igralcev ni želel veliko tvegati, se je konèal z neodloèenim izidom. V drugem kolu nas je èakal glavni favorit tekmovanja, Tajfun ŠK Ljubljana. Proti ekipi, ki je nastopila z eno najmoènejših postav v zadnjih letih lige, nismo imeli nobenih možnosti in tudi prièakovano izgubili.

Pomemben dvoboj nas je èakal v tretjem, nedeljskem, kolu s Celjskim ŠK. Veèji del celjske ekipe sestavljajo talentirani mladinci, ki so že dosegali uspehe na mednarodni ravni in lahko na dober dan premagajo kogarkoli. Na prvih štirih mizah so se partije konèale z remiji, tako da sta o konènem rezultatu odloèali zadnji dve mizi. Prvemu je uspelo zmagati FM Danijelu Vombeku, ki bo, kot kaže, v ekipi skušal obdržati lanskoletni èastni naziv »glavnega nabiralca toèk«.

Na koncu je dvoboj v prid naši ekipi odloèil Denis Šoštariè, ki je s tem dosegel svojo prvo zmago na državni ligi. V zadnjih letih je pod budnim oèesom trenerja »Profe« obèutno izboljšal svojo igro. Ali je razlog štirimestno število odigranih partij s svojim trenerjem ali kvalitetni treningi, je težko reèi, ampak napredek je oèiten. Kako se bo odrezal v nadaljevanju lige, bomo morda videli že v prihajajoèem vikendu (9.9. – 11.9), ko bodo odigrana naslednja tri kola.

Po prvih treh kolih v ligi ni veèjih preseneèenj. Tajfun ŠK Ljubljana in ŽŠK Maribor sta edina z vsemi toèkami. O prvem mestu bo verjetno odloèal njun medsebojni dvoboj v 5. kolu. Za tretje mesto se bodo potegovale 3-4 ekipe, ki jima sledijo.


Stanje lige po treh kolih:


Rezultate lahko spremljate na uradni strani šahovske zveze (https://www.sah-zveza.si/prireditve/festival/193) in chess-results (http://chess-results.com/tnr667764.aspx?lan=1.)

Ocena:   Ogledov: 510  Prispeval: Tajnik

  5 najvišja ocena!


Komentarji:

 Trenutno ni dodanih mnenj!

Dodaj mnenje:

Vzdevek: E_mail:
Mnenje:
Vsa polja so obvezna!

Vse obiskovalce naprošamo, da ob pisanju sporočil in mnenj upoštevajo pravila lepega vedenja! Za neprimerno vsebino poslanih sporočil lastnik spletnega mesta ne odgovarja, takšna sporočila bomo brisali!

Strani/stran: 1/1 |< < 1 > >|