November - 2023

NePoToSrCePeSo
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  
Statistika strani...

Skupaj objav 680
Skupaj ogledov 1657839 strani
Oddano glasov 1245

Skupaj 2601127 prikazov
Skupaj 99394 obiskov
Online 2 obiskovalcev

Postanite sponzor

Za izpolnitev vseh naih nartov in za normalno delovanje drutva, seveda ne gre brez finannih sredstev zato vas vabimo in naproamo, da nam s finannim prispevkom pomagate pri delovanju kluba. Za vae sodelovanje, kot tudi za vso podporo, ki jo boste nudili naemu ahovskemu klubu, se iskreno zahvaljujemo!


Impresum

Lastnik:
ŠK Branik Maribor
Odgovorni urednik:
Miran Zupe
Tehnino urejanje:
Franci Štiberc

Za vsebino spletne strani in posameznih rubrik odgovarja urednik, za vsebino "Koledar dogodkov" odgovarja organizator dogodka, ki je vsebino posredoval nai spletni strani ali jo objavil na spletni strani ZS.


Dobrodoli na spletni strani 100. obletnica - ЉK Branik - Maribor!

 Sreda, 07. september 2022 23:19:35 - Novice

Prièetek državne èlanske ligeÈez vikend so se odigrala prva tri kola najmoènejšega šahovskega ekipnega tekmovanja v Sloveniji. ŠK Branik je zaèel s precej težkim razporedom. V prvem kolu smo igrali proti lani tretje uvršèenemu ŠK Ptuju. Dvoboj, v katerem nihèe izmed igralcev ni želel veliko tvegati, se je konèal z neodloèenim izidom. V drugem kolu nas je èakal glavni favorit tekmovanja, Tajfun ŠK Ljubljana. Proti ekipi, ki je nastopila z eno najmoènejših postav v zadnjih letih lige, nismo imeli nobenih možnosti in tudi prièakovano izgubili.

Pomemben dvoboj nas je èakal v tretjem, nedeljskem, kolu s Celjskim ŠK. Veèji del celjske ekipe sestavljajo talentirani mladinci, ki so že dosegali uspehe na mednarodni ravni in lahko na dober dan premagajo kogarkoli. Na prvih štirih mizah so se partije konèale z remiji, tako da sta o konènem rezultatu odloèali zadnji dve mizi. Prvemu je uspelo zmagati FM Danijelu Vombeku, ki bo, kot kaže, v ekipi skušal obdržati lanskoletni èastni naziv »glavnega nabiralca toèk«.

Na koncu je dvoboj v prid naši ekipi odloèil Denis Šoštariè, ki je s tem dosegel svojo prvo zmago na državni ligi. V zadnjih letih je pod budnim oèesom trenerja »Profe« obèutno izboljšal svojo igro. Ali je razlog štirimestno število odigranih partij s svojim trenerjem ali kvalitetni treningi, je težko reèi, ampak napredek je oèiten. Kako se bo odrezal v nadaljevanju lige, bomo morda videli že v prihajajoèem vikendu (9.9. – 11.9), ko bodo odigrana naslednja tri kola.

Po prvih treh kolih v ligi ni veèjih preseneèenj. Tajfun ŠK Ljubljana in ŽŠK Maribor sta edina z vsemi toèkami. O prvem mestu bo verjetno odloèal njun medsebojni dvoboj v 5. kolu. Za tretje mesto se bodo potegovale 3-4 ekipe, ki jima sledijo.


Stanje lige po treh kolih:


Rezultate lahko spremljate na uradni strani šahovske zveze (https://www.sah-zveza.si/prireditve/festival/193) in chess-results (http://chess-results.com/tnr667764.aspx?lan=1.)

Ocena:   Ogledov: 288  Prispeval: Tajnik

  5 najvija ocena!


Komentarji:

 Trenutno ni dodanih mnenj!

Dodaj mnenje:

Vzdevek: E_mail:
Mnenje:
Vsa polja so obvezna!

Vse obiskovalce naproamo, da ob pisanju sporoil in mnenj upotevajo pravila lepega vedenja! Za neprimerno vsebino poslanih sporoil lastnik spletnega mesta ne odgovarja, takna sporoila bomo brisali!

Strani/stran: 1/1 |< < 1 > >|