November - 2023

NePoToSrCePeSo
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  
Statistika strani...

Skupaj objav 680
Skupaj ogledov 1657848 strani
Oddano glasov 1245

Skupaj 2601139 prikazov
Skupaj 99399 obiskov
Online 1 obiskovalec

Postanite sponzor

Za izpolnitev vseh naih nartov in za normalno delovanje drutva, seveda ne gre brez finannih sredstev zato vas vabimo in naproamo, da nam s finannim prispevkom pomagate pri delovanju kluba. Za vae sodelovanje, kot tudi za vso podporo, ki jo boste nudili naemu ahovskemu klubu, se iskreno zahvaljujemo!


Impresum

Lastnik:
ŠK Branik Maribor
Odgovorni urednik:
Miran Zupe
Tehnino urejanje:
Franci Štiberc

Za vsebino spletne strani in posameznih rubrik odgovarja urednik, za vsebino "Koledar dogodkov" odgovarja organizator dogodka, ki je vsebino posredoval nai spletni strani ali jo objavil na spletni strani ZS.


Dobrodoli na spletni strani 100. obletnica - ЉK Branik - Maribor!

 Nedelja, 13. november 2022 11:05:46 - Novice

Zakljuèek državne ligeKonec oktobra se je konèala državna èlanska šahovska liga za leto 2022. V zadnjih treh kolih smo si v uvodnem kolu s tesno zmago proti ŠK Žalcu zagotovili dobre možnosti za stopnièke. Boj za 3. mesto je v napetem finišu v zadnjem kolu zasluženo pripadel ekipi ŠD Ptuja, saj naši ekipi, ki je potrebovala zmago za 3. mesto, ni uspelo premagati ŠD Pomgrad iz Murske Sobote. S porazom proti Pomgradu je ŠK Branik dosegel še vedno odlièno 4. mesto, kar predstavlja za ekipo, ki je nastopila praktièno brez tujca, velik uspeh.


Zmagovalec lige je postal veèkratni državni prvak ŽŠK Maribor Poligram, ki je uspel prehiteti glavnega favorita ŠK Ljubljana, katerega ekipa je imela kar 8 vrhunskih velemojstrov. V odloèilnem dvoboju v 5. kolu so Mariborèani minimalno premagali Ljubljanèane, ostalo pa je bila le še formalnost, saj sta ti dve ekipi bili razred zase. Sicer so Ljubljanèani dosegli kar se tièe posamiènih toèk 2 toèki veè od Mariborèanov, a kaj ko štejejo že dolgo »meè« toèke.

Sredino tabele sta zasedli ekipi Pomgrada in Žalca, takoj za njimi pa ekipa ŠK Triglava iz Krškega. Tudi dvoboj za obstanek, ki se je bil med ekipami ŠK Celje, ŠK Koèevje in ŠK Trebnje je bil negotov do zadnjega kola. Na koncu se je najbolje izšlo za ŠK Celje, ki si je zagotovil obstanek z neposrednima zmagama nad preostalima kluboma. Namesto ŠK Koèevja in ŠK Trebnja se v državno ligo vraèata "znanca" ŠD Impol iz Slovenske Bistrice in ekipa Tomo Zupan iz Kranja.


V ligi je blestelo, kar nekaj posameznikov predvsem GM-a Leniè in Borišek pri ŠK Ljubljana, FM Tisaj pri ŽŠK Mariboru, MK Šuta pri Ptuju in FM Brinovec David pri ŠK Žalcu. Slednji je tudi osvojil normo za mednarodnega mojstra.


Konèno stanje:
Rezultate so na voljo na uradni strani šahovske zveze (https://www.sah-zveza.si/prireditve/festival/193) in chess-results (http://chess-results.com/tnr667764.aspx?lan=1.).

Ocena:   Ogledov: 210  Prispeval: Tajnik

  5 najvija ocena!


Komentarji:

 Trenutno ni dodanih mnenj!

Dodaj mnenje:

Vzdevek: E_mail:
Mnenje:
Vsa polja so obvezna!

Vse obiskovalce naproamo, da ob pisanju sporoil in mnenj upotevajo pravila lepega vedenja! Za neprimerno vsebino poslanih sporoil lastnik spletnega mesta ne odgovarja, takna sporoila bomo brisali!

Strani/stran: 1/1 |< < 1 > >|