Julij - 2024

NePoToSrCePeSo
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31  Statistika strani...

Skupaj objav 701
Skupaj ogledov 1804231 strani
Oddano glasov 1269

Skupaj 2796695 prikazov
Skupaj 109054 obiskov
Online 4 obiskovalcev

Postanite sponzor

Za izpolnitev vseh naših načrtov in za normalno delovanje društva, seveda ne gre brez finančnih sredstev zato vas vabimo in naprošamo, da nam s finančnim prispevkom pomagate pri delovanju kluba. Za vaše sodelovanje, kot tudi za vso podporo, ki jo boste nudili našemu šahovskemu klubu, se iskreno zahvaljujemo!


Impresum

Lastnik:
ŠK Branik Maribor
Odgovorni urednik:
Miran Zupe
Tehnično urejanje:
Franci Štiberc

Za vsebino spletne strani in posameznih rubrik odgovarja urednik, za vsebino "Koledar dogodkov" odgovarja organizator dogodka, ki je vsebino posredoval naši spletni strani ali jo objavil na spletni strani ŠZS.


Dobrodošli na spletni strani ŠK Branik Maribor!

 Nedelja, 13. november 2022 11:05:46 - Novice

Zakljuèek državne ligeKonec oktobra se je konèala državna èlanska šahovska liga za leto 2022. V zadnjih treh kolih smo si v uvodnem kolu s tesno zmago proti ŠK Žalcu zagotovili dobre možnosti za stopnièke. Boj za 3. mesto je v napetem finišu v zadnjem kolu zasluženo pripadel ekipi ŠD Ptuja, saj naši ekipi, ki je potrebovala zmago za 3. mesto, ni uspelo premagati ŠD Pomgrad iz Murske Sobote. S porazom proti Pomgradu je ŠK Branik dosegel še vedno odlièno 4. mesto, kar predstavlja za ekipo, ki je nastopila praktièno brez tujca, velik uspeh.


Zmagovalec lige je postal veèkratni državni prvak ŽŠK Maribor Poligram, ki je uspel prehiteti glavnega favorita ŠK Ljubljana, katerega ekipa je imela kar 8 vrhunskih velemojstrov. V odloèilnem dvoboju v 5. kolu so Mariborèani minimalno premagali Ljubljanèane, ostalo pa je bila le še formalnost, saj sta ti dve ekipi bili razred zase. Sicer so Ljubljanèani dosegli kar se tièe posamiènih toèk 2 toèki veè od Mariborèanov, a kaj ko štejejo že dolgo »meè« toèke.

Sredino tabele sta zasedli ekipi Pomgrada in Žalca, takoj za njimi pa ekipa ŠK Triglava iz Krškega. Tudi dvoboj za obstanek, ki se je bil med ekipami ŠK Celje, ŠK Koèevje in ŠK Trebnje je bil negotov do zadnjega kola. Na koncu se je najbolje izšlo za ŠK Celje, ki si je zagotovil obstanek z neposrednima zmagama nad preostalima kluboma. Namesto ŠK Koèevja in ŠK Trebnja se v državno ligo vraèata "znanca" ŠD Impol iz Slovenske Bistrice in ekipa Tomo Zupan iz Kranja.


V ligi je blestelo, kar nekaj posameznikov predvsem GM-a Leniè in Borišek pri ŠK Ljubljana, FM Tisaj pri ŽŠK Mariboru, MK Šuta pri Ptuju in FM Brinovec David pri ŠK Žalcu. Slednji je tudi osvojil normo za mednarodnega mojstra.


Konèno stanje:
Rezultate so na voljo na uradni strani šahovske zveze (https://www.sah-zveza.si/prireditve/festival/193) in chess-results (http://chess-results.com/tnr667764.aspx?lan=1.).

Ocena:   Ogledov: 437  Prispeval: Tajnik

  5 najvišja ocena!


Komentarji:

 Trenutno ni dodanih mnenj!

Dodaj mnenje:

Vzdevek: E_mail:
Mnenje:
Vsa polja so obvezna!

Vse obiskovalce naprošamo, da ob pisanju sporočil in mnenj upoštevajo pravila lepega vedenja! Za neprimerno vsebino poslanih sporočil lastnik spletnega mesta ne odgovarja, takšna sporočila bomo brisali!

Strani/stran: 1/1 |< < 1 > >|