Julij - 2024

NePoToSrCePeSo
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31  Statistika strani...

Skupaj objav 701
Skupaj ogledov 1804205 strani
Oddano glasov 1269

Skupaj 2796640 prikazov
Skupaj 109054 obiskov
Online 2 obiskovalcev

Postanite sponzor

Za izpolnitev vseh naših načrtov in za normalno delovanje društva, seveda ne gre brez finančnih sredstev zato vas vabimo in naprošamo, da nam s finančnim prispevkom pomagate pri delovanju kluba. Za vaše sodelovanje, kot tudi za vso podporo, ki jo boste nudili našemu šahovskemu klubu, se iskreno zahvaljujemo!


Impresum

Lastnik:
ŠK Branik Maribor
Odgovorni urednik:
Miran Zupe
Tehnično urejanje:
Franci Štiberc

Za vsebino spletne strani in posameznih rubrik odgovarja urednik, za vsebino "Koledar dogodkov" odgovarja organizator dogodka, ki je vsebino posredoval naši spletni strani ali jo objavil na spletni strani ŠZS.


Dobrodošli na spletni strani ŠK Branik Maribor!

 Sreda, 25. oktober 2023 18:11:54 - Novice

Državna šahovska liga 2023Letošnje ekipno državno šahovsko prvenstvo je bilo povsem nezanimivo glede prvega mesta, a kar se tièe obstanka v ligi pa zanimivo kot še nikoli. Prvo mesto je preprièljivo z samimi zmagami zasedla ekipa ŠK Tajfun iz Ljubljane, ki je imela v svojih vrstah prijavljeno kar 9 velemojstrov, ki so zanesljivo »opravili« formalnost. Seveda se je od ekipe, ki ima vrhunskega sponzorja podjetje Tajfun (beri veè sredstev kot vse ostale ekipe skupaj) to tudi prièakovalo.


Zmagovalci lige - ŠK Ljubljana TAJFUN


Tudi 2 in 3 mesto sta po prièakovanju osvojila ŽŠK Maribor in ŠD Ptuj. Lanski prvak ŽŠK Maribor se je verjetno že pred prvenstvom »vdal« saj v ekipi tokrat ni igralo prvih 4 postavljenih igralcev. ŠD Ptuj pod vodstvom »legende« Ptujskega šaha Danila Polajžerja se je pokazal, kot zelo »trda« ekipa saj so do zadnjega 9.kola bili neporaženi in imeli le en posamièni poraz.


Danilo Polajžer – gonilna sila ŠD Ptuj

Žalec in ŠK Pomgrad sta nekako zanesljivo pristala na 4 in 5 mestu, za ostale ekipe t.j. za polovico lige pa je zadnje kolo prineslo pravi triler za obstanek v ligi. Vseh 5 ekip je bilo v igri za izpad, na koncu sta pa kratko potegnila ŠK Impol in ŠK triglav Krško. Seveda se je velikih težavah znašla tudi ekipa ŠK Branika, ki je glede na položaje na šahovnicah potrebovala 3:3 in je že kazalo na izpad, potem ko so nasprotniki ŠK Branika èvrsta ekipa ŠK Žalca povedli dokaj sreèno z 3:1 (Tratarju je v remi poziciji v zadnji potezi padla zastavica). Tudi na preostalih dveh šahovnicah ni dišalo po zmagah a sta Zupe in Trbojeviè nekako le s pomoèjo nasprotnikov našla pot do zmage in s tem zagotovila svoji ekipi obstanek.


Mladen Trbojeviè- rešitelj ŠK Branika


Ekipa ŠK Branik je tokrat za razliko od prejšnjih let, ko smo bili vedno med prvih pet ekip tokrat igrala popolnoma neprepoznavno. Sicer smo igrali celotno brez 1 deske Madžara Rucka, 5 deske Osmanbegoviæa, od 1-3 kola brez Zupeta in od 4-6 kola brez Trbojevièa, vendar pa je povsem odpovedal spodnji del ekipe, saj so prve 4 »deske« opravile svoje »delo« solidno na meji 50 % toèk, spodnje deske pa so tokrat povsem neprièakovano v 30 partijah zbrale le 8,5 toèk z le dvema posamiènima zmagama. Prejšnja leta sta Vombek in Drnovšek bila na 5 in 6 deski med najboljšimi v ligi toda tokrat pa neprièakovano oba povsem odpovedala. Omenimo naj, da je dokaj nesreèno izpadla štajerska ekipa ŠK Impol iz Slovenske Bistrice potem ko je v dramatiènem dvoboju Celje proti Tomo Zupanu Celjski veteran Zorko v remi poziciji izgubil proti Krajnèanu Kosmaèu, ki je s to zmago uspel obdržati ekipo Tomo Zupana v ligi in »pahniti« Impol iz lige. Izpade tudi sicer ŠK Triglav Krško, ki pa si je za to sama kriva saj so od 4 do 6 kola igrali s samo petimi šahisti, kar je na koncu bilo odloèilno. Naslednjo sezona bosta nova èlana državne šahovske lige presenetljivo ŠD Gornja Radgona in že stari znanec državne lige ŠK Ig.


Ekipa ŠK Branika po obstanku veliko bolj razpoložena kot pa med samim dvobojem z ŠK Žalcem.
Rezultati na chess-results (https://chess-results.com/tnr821474.aspx?lan=1&art=0)

Ocena:   Ogledov: 586  Prispeval: Tajnik

  5 najvišja ocena!


Komentarji:

 Trenutno ni dodanih mnenj!

Dodaj mnenje:

Vzdevek: E_mail:
Mnenje:
Vsa polja so obvezna!

Vse obiskovalce naprošamo, da ob pisanju sporočil in mnenj upoštevajo pravila lepega vedenja! Za neprimerno vsebino poslanih sporočil lastnik spletnega mesta ne odgovarja, takšna sporočila bomo brisali!

Strani/stran: 1/1 |< < 1 > >|