Oktober - 2022

NePoToSrCePeSo
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  
Statistika strani...

Skupaj objav 655
Skupaj ogledov 1553588 strani
Oddano glasov 1215

Skupaj 2441238 prikazov
Skupaj 81121 obiskov
Online 1 obiskovalec

Postanite sponzor

Za izpolnitev vseh naših načrtov in za normalno delovanje društva, seveda ne gre brez finančnih sredstev zato vas vabimo in naprošamo, da nam s finančnim prispevkom pomagate pri delovanju kluba. Za vaše sodelovanje, kot tudi za vso podporo, ki jo boste nudili našemu šahovskemu klubu, se iskreno zahvaljujemo!


Impresum

Lastnik:
ŠK Branik Maribor
Odgovorni urednik:
Miran Zupe
Tehnično urejanje:
Goran Krulić

Za vsebino spletne strani in posameznih rubrik odgovarja urednik, za vsebino "Koledar dogodkov" odgovarja organizator dogodka, ki je vsebino posredoval naši spletni strani ali jo objavil na spletni strani ŠZS.


Dobrodošli na spletni strani Šahovski klub Branik Maribor!

 Sreda, 20. september 2017 11:38:15 - Člani

Franc Zajšek - 19. državni prvak v dopisnem šahuDa nekateri naši člani igrajo tudi dopisni šah v Sekciji za dopisni šah Slovenije in dosegajo lepe rezultate je bilo objavljeno na njihovi spletni strani.

»V minulem letu smo končali 19. državno prvenstvo, v katerem je znanje merilo 13 šahistov. Pokal za prvo mesto je prejel Franc Zajšek iz Miklavža na Dravskem polju, ki je za pol točke prehitel drugega Marka Coklina in tretjega Marjana Večka.« Zmagovalec prvenstva, ki je med drugim tudi član ŠK Branik Maribor, je povedal:

Franc Zajšek: »S šahom sem se začel ukvarjati relativno pozno. Po naravi sem bolj dinamičen tip z veliko gibanja. Kot otrok sem se ukvarjal s tenisom, nogometom, judom, športnim plesom. Bolezen in operacije so me umirile in po rehabilitaciji ter rojstvu prvega otroka sem se lotil šaha pri 26 letih. Kot samouk nisem vedel, kako se naj lotim cele zadeve. Kupil sem si napačne knjige, ki so mi sicer kasneje prav prišle. Začel sem hoditi na razne turnirje, kjer sem dosegel prvo kategorijo. Bil sem član Pobrežja, igral sem v II. slovenski ligi. Bil sem soigralec Pirša, Križaniča, Veličkoviča, Narcise Mihevc, Tine Kosec itd. Leta 1989 sem odšel v Nemčijo kjer sem igral eno leto v ligi. Bilo je zelo naporno, saj se je igralo ob nedeljah – edini prosti dan. Potem sem nehal. S šahom sem se zopet srečal leta 2004 na pobudo gospoda Tončka Kukovca in včlanil sem se v ŠK Bistrica ob Dravi. Igrali smo v III. in kasneje v II. slovenski ligi vzhod. Moj najvišji ELO je bil 1856. Z dopisnim šahom se ukvarjam dve leti. Sem upokojenec in če mi bo zdravje služilo, bom igral naprej. Rad bi dosegel čim več!«

Spletna stran Dopisni šah

Rwzultati prvenstva - ICCF

Ocena:   Ogledov: 2753  Prispeval: Tajnik

  5 najvišja ocena!


Komentarji:

 Trenutno ni dodanih mnenj!

Dodaj mnenje:

Vzdevek: E_mail:
Mnenje:
Vsa polja so obvezna!

Vse obiskovalce naprošamo, da ob pisanju sporočil in mnenj upoštevajo pravila lepega vedenja! Za neprimerno vsebino poslanih sporočil lastnik spletnega mesta ne odgovarja, takšna sporočila bomo brisali!

Strani/stran: 1/1 |< < 1 > >|