December - 2021

NePoToSrCePeSo
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Statistika strani...

Skupaj objav 641
Skupaj ogledov 1446926 strani
Oddano glasov 1199

Skupaj 2176092 prikazov
Skupaj 69228 obiskov
Online 3 obiskovalcev

Postanite sponzor

Za izpolnitev vseh naših načrtov in za normalno delovanje društva, seveda ne gre brez finančnih sredstev zato vas vabimo in naprošamo, da nam s finančnim prispevkom pomagate pri delovanju kluba. Za vaše sodelovanje, kot tudi za vso podporo, ki jo boste nudili našemu šahovskemu klubu, se iskreno zahvaljujemo!


Impresum

Lastnik:
ŠK Branik Maribor
Odgovorni urednik:
Miran Zupe
Tehnično urejanje:
Franci Štiberc

Za vsebino spletne strani in posameznih rubrik odgovarja urednik, za vsebino "Koledar dogodkov" odgovarja organizator dogodka, ki je vsebino posredoval naši spletni strani ali jo objavil na spletni strani ŠZS.


Dobrodošli na spletni strani 100. obletnica - ŠK Branik - Maribor!

 Četrtek, 23. maj 2019 09:54:13 - Uradno

Akademija ob stoletnici ŠK Branik


Ob 100 letnici igranja šaha v Mariboru je ŠK Branik, naslednik Mariborskega šahovskega kluba, ki je bil ustanovljen 16. maja 1919 pripravil slavnostno akademijo, ki je bila v soboto 18.05.2019 v salonu starodobnikov Goodtimers.

Slavnostne akademije so se udeležili podžupan MOM g. Gregor Reichenberg, predsednik Šahovske zveze Slovenije dr. Milan Brglez, predsednik ZMŠD Branik dr. Valter Doleček, predsednik ŠK Branik-a g. Silven Majhenič, bivši predsednik ŠK Branik-a g. Stanislav Jecelj, selektor slovenske moške šahovske reprezentance g. Matjaž Mikac, član UO ŠZS g. Božo Štucl, predstavniki sponzorjev, ki so pripomogli delovanju ŠK Branik-a, predsedniki šahovskih društev in klubov - ŠD Radenska, ŠD Ptuj, ŠD Kamnica, ŠK Malečnik, ŠK Gambit, ŽŠK Maribor, ŠK Zavidoviči, ŠK Pretetinec, ŠK Šabac, večina funkcionarjev in šahistov ŠK Branika, ter ostali vabljeni.

Svečana Akademija se je začela z fanfarami. Govornik in povezovalec na svečani akademiji je bil mag. Franc Virtič, člant ŠK Branika. Program je popestrila mlada Doroteja Drevenšek - tudi dobra kadetska šahistka - z glasbeni vložkom - igranjem na violino in recitacijo pesmi s katero je pred dnevi v Banja Luki osvojila drugo mesto.

V sklopu svečane akademij so bili slavnostni govorniki - podžupan MOM-a g. Gregor Reichenberg, predsednik ŠZS dr. Milan Brglez, predsednik ZMŠD dr. Valter Doleček, častni predsednik g. Stanislav Jecelj in sedanji predsednik g. Silven Majhenič ki je podelil zahvale in priznanja vsem sponzorjem, šahovskim klubom in nenazadnje bivšim in sedanjim funkcionarjem ter šahistom ŠK Branik, ki so pripomogli z rezultati, da ŠK Branik visoko kotira v Slovenskem šahu.

Po koncu svečane akademij so se vsi prisotni ob pogostitvi z dobro kapljico še kar nekaj časa zadržali v vrhunskem salonu - muzeju starodobnikov za kar gre posebna zahvala podjetju MELTAL, d.o.o. Zahvala gre tudi ljubiteljskemu slikarju g. Petru Bajcu - članu ŠK Branik, ki se je v salonu predstavil s svojimi najboljšimi slikami in družini Dimec, ki je za namen prireditve iz svoje bogate zbirke razstavila nekaj vrhunskih šahov iz celega sveta.

Čitsto na koncu, vabimo vse, da se nam pridružite v nadljnih praznovanjih. Naših dogodkov namreč ni konec. Že naslednji vikend nas boste lahko spoznali v okviru dneva odprtih vrat Ljudkega vrta, v organizaciji ZŠMD Branik, v juliju pa pripravljamo tudi Fontanski trojček, ciklus treh turnirjev "na prostem." V decembru pa za vas pripravljamo tradicionalni Miklavžev turnir - šahovski maraton. Vabljeni.


Ocena:   Ogledov: 1733  Prispeval: Tajnik

  5 najvišja ocena!

Strani/stran: 1/1 |< < 1 > >|